bericht van 20 augustus - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van riteco - WaarBenJij.nu bericht van 20 augustus - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van riteco - WaarBenJij.nu

bericht van 20 augustus

Door: ***

Blijf op de hoogte en volg

21 Augustus 2006 | Nederland, Amsterdam

Aan de meeste mensen had ik al verteld dat ik eerst naar het noorden zou gaan om daar in een weeshuis aan het werk te gaan. Dit was in Damongo. Bij de zoon van het stamhoofd. Heel bijzonder. Dit weeshuis was erg arm. De kinderen slapen op de grond, een betonnen vloer. Er is geen toilet, laat staan een douche. Als we de kinderen gingen wassen dan zaten ze op de
hurken en gingen wij er met een borstel op boenen. En dat vonden ze nog goed ook. Gelukkig kregen deze kinderen, het waren er ongeveer 40 wel voldoende te eten. Ze hadden ook wel kleding, met gaten. Het weeshuis, de lege kamers waren wel schoon. Ook de plek erom werd schoon gehouden. Er waren een aantal kinderen met malaria. Dat heerst hier toch wel heel erg. Ze krijgen daar niet altijd medicijnen voor omdat daar geen geld voor is. Ik heb van
mensen geld mee gekregen. Een gedeelte ervan heb ik gebruikt voor medicijnen voor de kinderen die malaria hebben. Er was ook een school. Vele, vele kinderen in een klas. Er kon dan ook amper lesgegeven worden.

Na anderhalve week ben ik daar weggegaan. Mijn doel hier is namelijk te helpen bij de oprichting van het weeshuis van Mariette en Mozes. Daarvoor heb ik een aantal dagen in Accra doorgebracht. De container die vanuit Nederland zou komen was aangekomen. Die was er eigenlijk al twee weken maar mocht niet meegenomen worden. Alles was al geregeld. De vrachtwagen
die de container naar Sunyani moest vervoeren ed. Maar het gaat hier allemaal niet zo gemakkelijk. Dan klopte dit papier niet en vervolgens ontbrak er een ander document. Dan moest er in een ander kantoor, kwartier rijden, een kopie gemaakt worden. Overal moest voor betaald worden. Al met al een grote klus die heel veel geld en frustraties kost om dit voor elkaar te krijgen. Bijna niet te geloven. Eindelijk mochten we de container zien. Deze moest helemaal uitgepakt worden ter controle om vervolgens weer ingepakt te worden. Na vele dagen kon die dan eindelijk
mee. Op weg naar Sunyani, het nieuwe weeshuis. Mozes en Mariette hebben een groot huis gehuurd van waaruit ze gaan beginnen. Het huis moet eerst zo opgeknapt worden. Er zijn vier kamers voor de kinderen. De kamers worden geschilderd, er komt zeil op de vloer en er komen stapelbedden. Heel wat anders dus dan het weeshuis in het noorden. Zo moet het ook want in Ghana
moet een weeshuis wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Ook al gebeurt dat niet altijd. Daar zijn we op dit moment mee bezig. De kamers zijn inmiddels geschilderd. Het zeil is gelegd. De stapelbedden met matrassen zijn er. Nu gaan we bezig met de afwerking. Er zijn hier vele kinderen die geen ouders hebben of waarvan de ouders niet voor hun kinderen kunnen
zorgen. Alle hulp is hier dan ook welkom.
Ik zal jullie laten weten hoe het verder gaat. Een en ander is ook te volgen op mchildcare.nl
Bedankt voor jullie berichtjes.
Erg leuk. Doet me goed.

Tot de volgende keer. Ellen

• 21 Augustus 2006 - 11:17

Daniëlle:

Lieve Ellen.
    Wat een ander leven daar! Wat zijn wij dan verwend, hè? Nederland en alles wat daarbij hoort moet letterlijk en figuurlijk heel ver weg voor je zijn!
    Wij zijn na 2,5 week Tsjechië 1,5 week eerder terug gekomen vanwege het slechte weer. Zijn nu de hele bovenverdieping aan het opknappen. Een mega-klus, maar niets in vergelijking met het werk dat er bij jou verricht moet worden natuurlijk! En wat we wegdoen aan goede spullen... het is maar goed dat jij en de mensen in Ghana dat niet zien! We laten natuurlijk wel alles ophalen door de Beurs!
    Hoop gauw weer iets van je te lezen! Geniet je ervan?
    Dikke kus van mij. X

• 22 Augustus 2006 - 06:41

Harry Jutten:

En als de kinderen zich dan langzaam een klein beetje veilig gaan voelen, ontstaat er misschien wel tijd om aan wat gezellige verwennerij toe te komen. Ik ziet 't al voor mij. Alle wichkes komen bij juffie Ellen om zich de prachtigste vlechtjes en staartjes te laten aanmeten.
    We zijn trots op jou!!
    Harry
    Erna, Wibie en Charley

• 22 Augustus 2006 - 14:36

Vlu:

Ha El, Wat een armoede daar voor die kinderen.
    Mooi dat er nog Florence Nightingale\'s bestaan.
    Goed dat het weeshuis er komt.Liefs Vlu.

• 22 Augustus 2006 - 14:36

Anne Haitsma:

hoi juffrouw
    ik vind het heel goed wat u aan hetd oen bent en ben er trots op dat ik les van uj gehad heb.

groetjes
    anne

• 22 Augustus 2006 - 15:25

Mieke:

Hoi Elly,

ik heb altijd wel geweten dat de schildercursus niet voor niets was !! Dan kun je straks zo door met jouw volgende talent...muziek. Ik neem aan dat je niet eerder weggaat uit Ghana dan dat een heuse kapel is opgericht...toch ?
    Dikke kus van Bas, Marcel en mij

• 22 Augustus 2006 - 15:30

Peter V:

Hallo Ellen,
    Lijkt me niet een errug opbeurende situatie waarin deze weeskinderen zich bevinden. Niet echt een plek waar je een Nintendo zult aantreffen.
    Heel veel succes gewenst met je goede werk.

Marian & Peter Vos

• 22 Augustus 2006 - 20:17

Floris:

Hai Ellen, ik heb zojuist bij Maarten je eerste foto's gezien. Wat een heerlijke koppies! En wat een mooi land, en wat een hoop te doen. Ik vind het super dat je werkt aan een stuk verbetering, daar mag je geweldig trots op zijn. Heel veel succes gewenst, liefs Floris

• 22 Augustus 2006 - 20:47

Manon:

He Ellen,
    Heb je nu al twee maanden niet gezien, echt super lang! Wat een geweldig lieve en mooie mensen in Afrika he? Geniet van alles wat je doet, veel plezier en veel succes daar!! Dikke kus Bart en Manon!

• 23 Augustus 2006 - 07:53

Tom En Pauli:

Hai Ellen,

Nou genoeg werk aan de winkel zou ik zo zeggen. Wij hebben ook het een en ander wel gezien in Malawi en Mozambique. Arm arm, arm. De mensen hebben niets en de kinderen op die scholen hadden niet eens meubilair. Het is zo nodig. Geweldig dat jij je daar voor inzet. Zijn echt trots op je.
    Dikke kus Tom en Pauli

• 23 Augustus 2006 - 08:36

Elles:

Hoi Ellen,

Ik wil even laten weten dat ik veel aan je denk.

Liefs Elles

• 23 Augustus 2006 - 11:05

Ellen:

Hallo allemaal,

Erg leuk jullie reacties. Dank je wel. Ik hoop dat jullie dat blijven doen. Als je, je emailadres erbij zet kan ik je even een persoonlijk mailtje sturen.

Groetjes Ellen

• 24 Augustus 2006 - 08:49

Bob:

Ell'n,
    Indrukwekkend allemaal. Ik zal je berichten met interesse volgen. Ik hoop dat het goed met je gaat en dat er ondanks het harde werken ook nog wat te genieten is.

Groet Bob & family

• 24 Augustus 2006 - 08:51

Bob:

O ja,
    bobloohuis@wanadoo.nl

• 24 Augustus 2006 - 20:42

Julis:

Heeeee Ellen!!!
    Goed om wat van je te lezen!
    Ik schoot bijna vol van je stukje, wat ontzettend indrukwekkend moet dit allemaal zijn voor jou.
    Net als alle anderen ben ik ook vreselijk trots op mijn superrrrrr collega die ik komend schooljaar nog vreselijk ga missen. Maar goed,'t is voor een goed doel........
    Dikke knuffel!!

j.prins@skyaccess.nl

• 25 Augustus 2006 - 12:16

Wilfred:

Kijken jullie ook even bij het kopje PROFIEL daar kun je een telefoonnr. vinden waarnaar je kunt smsen of bellen ook een banknr. om eventueel wat te storten voor alle fantastische projecten daar....

• 25 Augustus 2006 - 19:04

Miriam:

Hoi Ellen wat indrukwekkend allemaal om te lezen. Knap van je dat je, je zo inzet. Zo te lezen is het daar ook echt nodig. Je moet ook de groeten van ma hebben. Ze vindt het allemaal geweldig wat je doet.
    Ik blijf je volgen.
    Groetjes Miriam

• 27 Augustus 2006 - 13:22

Arjan:

Hoi Ellen.
    Hartstikke leuk om te horen dat je nu in Ghana bent. Ik vind het geweldig wat je daar doet, temeer om dat mijn hart nog steeds in dat land ligt. Zoals ik je heb verteld ben ik op mij 9e naar Afrika geemigreerd (met mijn ouders) waarvan ik van mijn 12e t/m mijn 15e in Ghana(Accra)gewoond. heb. Ik hoop er binnen enkele jaren weer naar terug te keren om te zien wat er allemaal veranderd is. Je maakt toch zeker wel een heleboel foto's van de omgeving en van je werk daar, hoop ik? Ik ben heel benieuwd naar jouw reacties op de omgeving en de mensen daar. Toevallig heb ik de afgelopen week met Bennie Assink heb gesproken en binnenkort maak ik een afspraak met hem op De Wissel. Ik hoop van je te horen.

Groetjes, Arjan.
    (A.Berfelo@home.nl)

• 27 Augustus 2006 - 14:38

Hans En Margot:

Hoi Ellen,
    Wat fijn om te lezen dat het goed gaat met je. Wat een belevenis, knap hoor dat je dit allemaal doet.Binnenkort komt de kookclub weer bij elkaar en dan hopen we meer nieuws van jou via Maarten te horen. Veel succes. Heel veel groetjes van Hans en Margot

• 27 Augustus 2006 - 17:02

Aynur:

Hi Ellen,

Ik heb je verhaal gelezen en merk dat je heel erg druk bent met van alles en nog wat. Je verricht geweldig werk. Wat maak je die mensen daar toch blij. Het zijn de kleine dingetjes toch??? Jij verricht nu, samen met anderen, heel GROOT werk. Geniet van alle momenten.
    Heel veel succes met alles.

• 27 Augustus 2006 - 19:55

Sandy:

He die Ellen,
    Super hoor dat je zulk goed werk daar kan doen! Wel een megaklus, lijkt me, maar in ieder geval zeeeer dankbaar werk! Leuk om je ervaringen te lezen! Voor je het weet wil je straks in december/ januari niet eens meer terug! Dat zou overigens mooi balen voor mij zijn!
    Zit hier tussen de verhuisdozen, te balen dat de zomervakantie al weer (bijna) ten einde is! Een half ingepakt huis en we moeten er nog zeker een maand zitten!Ik denk dat je een hekel aan me krijgt als je zou weten wat voor een (op dit moment voor jou waarschijnlijk bruikbare) spullen ik hier heb weggegooid!Erg he, die westerse welvaart! Afijn, heel veel sterkte en succes daar nog, tot de volgende keer! Sandy

• 29 Augustus 2006 - 08:33

François:

Hoi geweldige dame.
    Wat een ontroerende foto
    jij met no,n prachtig zwart kindje op de arm.
    Wat een indrukwekkende tijd
    zul daar hebben.ik wens je alle goeds en een dikke knuffel.

• 29 Augustus 2006 - 09:09

Johnny:

Hallo Ellen,
    Fijn om even een stukje van je te lezen, en wat een mooie foto\'s. Goed dat je de stap gemaakt hebt en ik weet zeker dat je daar heel veel goed werk kunt doen. ( en dat zullen wij even moeten missen)

tot mails johnny

• 30 Augustus 2006 - 09:46

Annett:

Voor de eerste keer iets van je gelezen. Wat een ervaring! Geniet je ook nog wel een beetje. Prachtige foto's. Succes met de opbouw van het weeshuis. Liefs Annett

• 30 Augustus 2006 - 12:04

Elles:

Hai Ellen,

Leuk om wat foto's te zien. Zo krijgen wij ook een beter beeld van alles.
    Hartelijk dank nog voor je sms. Ik hoop dat het je goed gaat.
    e.zwart@kienhuishoving.nl

• 01 September 2006 - 12:11

Ingeborg:

Hoi Ellen.
    Wat een andere wereld zeg! Prachtige foto's, jij staat er ook heel gelukkig op. Dit is echt wat je al heel lang wilde he? Ik heb veel bewondering voor wat je doet, wens je ook heel veel succes met je werk en hoop dat je ook nog zelf een beetje kunt genieten!!
    Liefs Ingeborg (en ook gr. van Ronald)

• 01 September 2006 - 14:49

Raymond:

Hallo Ellen!

Grote bewondering voor de stap die je hebt gemaakt en voor je inzet voor dit project.
    Ga je berichtjes zeker volgen.
    Heel veel succes (en plezier) de komende tijd!!

Groejes,

Raymond

• 02 September 2006 - 16:44

Julie:

Dag lieve Ellen,

Lees en zie dat je daar helemaal op je plek zit (voor ff dan, hoor!!). Denk aan je!! Ook zoentjes van Ralph en Fleur.
    Liefs Julie.

• 03 September 2006 - 21:49

Bea:

Lieve Ellen
    Ik heb met veel bewondering je verhaal tot nu toe gelezen. Prachtige foto's ook en wat een heerlijke koppies. Ik heb veel respect en bewondering voor wat je daar doet. Lijkt mee moeilijk zwaar maar vooral soms hartverscheurend. Petje af. Morgen beginnen de scholen weer en ik zal je zeggen, ik mis je nu al. Daarom hoop ik op deze wijze zo nu en dan ff van je te horen. Geniet van je tijd daar en ik mail snel weer. Dikke knuffel en kus. Bea

• 06 September 2006 - 20:12

Ton En Manon:

Lieve Elliebenellie,
    We hadden van Bart al gehoord dat je het in het begin zwaar had, maar wanneer je dan jouw bericht leest dan besaf je echt dat het heffie voor je was.
    We weten dat je hier helemaal op je plek bent en dat de kids heel blij zullen zijn met juf Ellie.We hopen dat je naast het harde werken, ook volop kunt genieten van deze indrukwekkende tijd. We denken aan je
    Liefs Ton en Manon en de kids

• 07 September 2006 - 10:22

Karin Smit:

Beste Ellen, goh wat ben je in een andere wereld! Indrukwekkend hoor je verhaal en de foto's! ik hoop van harte dat je het naar je zin hebt ondanks de nodige frustraties etc.
    Bij mij zit de vakantie er weer op en aangezien we in het Hollandse zijn gebleven was de vakantie ronduit "nattig" en koud te noemen. Volgens jaar dus weer naar het buitenland!! Ik ben benieuwd of je dit berichtje leest en als het lukt is mailen op karin.smit@meetwente.nl ook welkom. Ik zie het wel! Ik wens je alle goeds toe. Groetjes Karin

• 07 September 2006 - 11:11

ICT Klas Van Donderdag:

hai juf, alles goed met u en de kinderen. het zijn mooie foto's. We vinden het heel goed wat jij daar allemaal doet! Jordy zou graag even op de fiets langs willen komen om te helpen. heel veel succes daar...Jordy, michelle, pascal, aylin,jermaine, akif, mark, nicky en vd Berg

• 08 September 2006 - 07:04

Marilena:

hallo alles goed daar?
    met ons wel
    doei groeten

• 08 September 2006 - 14:11

Paul:

En nog steeds houdt ze het vol.
    Petje af Ellen succes daar in Ghana. Waarschijnlijk ben je er enorm druk tot nu toe slecht 1 bericht van jou op deze pagina.
    Tot later
    Paul

• 09 September 2006 - 19:06

Marijke:

Hallo Ellen,
    Ik heb je eerste indrukken gelezen daar wordt ik wel even stil van. Ik vind het super wat je doet! Groetjes van ons vijfjes.

• 09 September 2006 - 19:09

Marijke:

in mijn vorige berichtje moet uiteraard de t bij wordt weg!!!!!!!!!!!!!

• 04 Oktober 2006 - 14:22

Joey:

hey ales goed daar ik hoop
    dAT JE snel weer bent groetjes joey en de heele klas doeiiiii een kus van de klas